Skip to content

LASERO-MAGNETO TERAPIJA

Interesantan prirodni postupak lečenja nekih dečijih obolenja je kombinacija lasero- magnetoterapije. Koristi se za uzrast od 4-18 godina. Metod je najefikasniji u tretmanu astme- opstruktivnog bronhitisa dece. Čak se može reći da je efikasnije od lečenja opstruktivnog bronhitisa odraslih, metodom akupunkture.

O ovom postupku će se pričati na drugom predavanju, u organizaciji Udruženja „LJUVENA“, dr Marije Ranđelović. Kao i prvo predavanje „Leto i bolesti koje idu sa tim godišnjim dobom“ i ovo drugo predavanje „Lasero- magnetoterapija“ će biti on line. Za oba predavanja je predviđeno ukupno vreme predavanja (sa razumljivim pauzama) od 17- 19,30 h, dana 29.06.

Sam metod je neinvazivan, prijatan i primenjiv već kod dece od 4 godine starosti. Zasnovan je na smirivanju upalnih procesa, smanjivanju otoka i svega onog što donese bolest.

Takvo dejstvo ostvaruju laseri, ali i akupunkturni magneti, koji se lepe na kožu, na akupunkturne tačke, nakon kratkotrajnog izlaganja dejstvu lasera. Terapija se sprovodi jednom u 7-10 dana, tako što se sve vreme nose magneti, zalepljeni na konkretne akupunkturne tačke ( uz ove magnete dete se sasvim normalno može kupati i obavljati svu uobičajenu negu). Ovakvih terapija ima 6, dešavaju se vezano, što obuhvata lečenje tokom 6 nedelja ili kod dolaska na 10 dana, obuhvata 60 dana. Nakon toga sledi pauza od 2-2,5 meseca, pa se ponavlja još jedan niz od 6 terapija.

Uočeno je znatno poboljšavanje stanja deteta, rast imuniteta i evidentan porast korisnih antitela (IgM, IgG).

Javiti se za dodatne informacije Udruženju „LJUVENA“, dr Mariji Ranđelović Gardijan, na tel: 063/837-68-29.

Objavljeno u Fitoterapija

Budite prvi koji će komentarisati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *