Skip to content

LETO I BOLESTI KOJE IDU SA TIM GODIŠNJIM DOBOM

U sklopu serijala „Bolesti vezane za godišnja doba“ na redu će biti druga tema iz tog niza „Leto i bolesti koje idu sa tim godišnjim dobom“. Predavanja će se održati 29-30.06., a u organizaciji Udruženja „LJUVENA“, koje vodi dr Marija Ranđelović- Gardijan. Obuhvatiće dva predavanja prvog dana- 29.06., a realizovaće se on line. Prvo predavanje će biti sa spomenutim naslovom. Leto je vreme kada je podignuta energija kardio- vaskularnog sistema i shodno tome kod ljudi se javljaju učestale krize povišenog krvnog pritiska, kao i problemi proširenih vena. Obrada ove tematike je zasnovana na interesantnim, a mnogima novim, akupunkturnim principima, o kojima će se govoriti na razumljiv način i laicima. A, na postavkama akupunkture, daće se terapija i lečenje fitoterapijom (lekovitim biljem), ali i prikazima lečenja i akupunkturom.

CVETOVI GLOGA

AKP TAČKE

Ove dve slike upravo dolaze sa on line prezentacije i samo su uvid o tome o čemu će se pričati u okviru lečenja arterijske hipertenzije.

Osim toga, govoriće se i o problemima proširenih vena. Toplo vreme po pravilu pogoršava ova stanja, a posebno se to dešava kod osoba koje obavljaju posao stojeći: hiruzi, predavači, frizeri, apotekari, prodavci, pekari, itd.

CVET KESTENA

Treća deo će se odnositi na diaree- vodenaste stolice, koje se često javljaju baš leti, a koje zovemo „bolestima prljavih ruku“. Problem zahvata tanko crevo, a ono predstavlja energetski parnjak sa srcem. Zato učestalo idu zajedno.

TANKO CREVO

Drugo predavanje će biti pod nazivom „Laseri i magneti“. O njima će se govoriti u smislu objedinjene terapije dečije astme, noćnog mokrenja, atopijskog dermatitisa.

BIOSTIMULATIVNI LASERI

ASTMA- OPSTRUKTIVNI BRONHITIS DECE

Narednog dana, a vezano za emocionalna stanja, uz mnoge druge informacije, predavanje će održati dr Marija Ranđelović Gardijan

Sve detaljnije informacije na tel: 063/837-68-29 dr Marija Ranđelović- Gardijan, Udruženje „LJUVENA“

Objavljeno u Fitoterapija

Budite prvi koji će komentarisati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *