Skip to content

Predavanje iz oblasti Integrativne medicine

Tokom vikenda 09.-10.03.2024. održaće se nekoliko predavanja, on line

U dogovoru sa dr Marijom Ranđelović, preuzeo sam obavezu, da održim dva predavanja tokom 09.03.2024. Takođe, dr Marija će održati svoja predavanja narednog dana, 10.03.2024.

Marsalio Fićino

Moje teme će biti: „Proleće i bolesti koje idu sa tim godišnjim dobom“ i „Kako živeti bolje“. Predavanje „Proleće i bolesti koje idu sa tim godišnjim dobom“ je zamišljeno tako, što se na principima akupunkture, koji će biti izneti razumljivo svakom, predlažu lečenja, kao i unapređenje zdravlja i opšte zdravstvene dobrobiti, lekovitim biljem. Mislim da će tu biti iznete zanimljive informacije, koje mogu koristiti svima ili bar mnogim osobama. Proleće je vreme velike energije u paru organa, koje čine jetra i žučna kesa. U tom smislu će i biti suština predavanja.

Predavanje „Kako živeti bolje“ obuhvata mnoge zdravstvene preporuke i savete, a bazirane su i na knjizi „Liber de Vita“ Marsalija Fićina. Fićino je bio lekar, sveštenik i filozof, u doba Renesanse i smatra se duhovnim ocem tog perioda preporoda ljudske misli. Suština leži u tome što se slični zdravstveni saveti koji su davani ljudima Renesanse odnose i na savremenog čoveka!

Objavljeno u Fitoterapija

Budite prvi koji će komentarisati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *