Skip to content

PROLEĆE I BOLESTI KOJE IDU SA TIM GODIŠNJIM DOBOM

NEKI DRUGI POGLEDI NA FUNKCIONISANJE JETRE

Poznato je i svakom laiku, da sve ono što ulazi u naše telo, a i proističe iz njega, velikim delom se obrađuje u jetri. Ne bez razloga, jetra se smatra „laboratorijom“ našeg organizma. Zna se da se brojne laboratorijske analize, koje se rade u sklopu oficijelne medicine i odnose na jetru.

No, „naša“ medicina ne govori ništa o energiji jetre. Niti ima pojma o neadekvatnim tokovima energije jetre ili njenom paradoksalnom kretanju. Nije uočila niti „otvaranje“ jetre, „sijanje“ ili kojim to sistemima tela vlada jetra. Niti je dovoljno duboko uočila uticaj određenih emocionalnih stanja na jetru, kao i to da nekontrolisana energija jetre utiče na nastanak nekih posebnih emocionalnih stanja.

Oficijelna medicina nije naučila da „čita“ znakove, koje jetra ocrtava u organizmu, još manje da tumači sveukupnost i povezanost funkcionisanja jetre sa drugim kompaktnim i šupljim organima tela. Ne zna ni šta znači energetsko parnjaštvo organa.

Imamo lekare specijaliste: kardiologe, pulmologe, gastroenterologe, urologe, hepatologe, hematologe, itd. Takvo izlovano bavljenje samo jednim organom i sistemom se kosi sa svime onime što je srž akupunkturne fiziologije i patofiziologije, a što zvanična medicina čak produbljuje ulazima u mikrosvet ćelije.

Jetra mnogo više utiče na život i svest, nego što smo toga svesni. Priče o tome, a i o nekim sugestijama za „Kako živeti bolje“ će upravo biti teme na on line predavanju u subotu i nedelju 09-10.03.2024. Počeci predavanja u oba dana su predviđeni u 14 h.

Sve detaljnije informacije se mogu dobiti kod dr Marije Ranđelović 063/837-68-29

Objavljeno u Fitoterapija

Budite prvi koji će komentarisati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *