POVOLJNOSTI KOMBINOVANJA AKUPUNKTURE I MAGNETOTERAPIJE

Ažurirano 7. septembra 2022.

AKUPUNKTURNI MAGNETI I NJIHOVA PRIMENA

(I DEO)

Činjenica je da je Zemljino magnetno polje vremenom sve slabije i slabije, i da je ljudski organizam bukvalno „gladan“ dejstva magnetnog polja. Kombinovanje magnetoterapije sa akupunkturom kompletira efekat i podiže efikasnost zajedničkog uticaja, jer i akupunkturni meridijani i tačke predstavljaju električni sistem. Uostalom, poznato je da akupunkturne tačke pojačavaju električnu sporovodljivost. Postoji konstantan strujni tok niskog nivoa, kroz ceo akupunkturni sistem i on iznosi 10 mikro Ampera. Inače, opšte je poznato, da i sam električni tok stvara magnetno polje oko sebe. Zato je jasno, po zakonima fizike, da će magnetno polje ulaziti u reakciju sa električnim sistemom akupunkture, što će stvoriti elektromotivacione sile, a taj fenomen se zove ELEKTROMAGNETNA INDUKCIJA. Ova indukcija utiče na tkiva da se u njima stvara energija. To konačno pojačava kompletnu energiju tela. Glavno dejstvo elektromagnetnog polja jeste duboko i direktno prodiranje u tkiva.

U kombinaciji sa akupunkturom može se koristiti kod funkcionalnih i tkivnih poremećaja. Magneti deluju, ne samo preko akupunkturnih tačaka, već i direktno na povređena mesta, na koja se postave. Ubrzavanje i stimulacija regenerativnih procesa se ispoljava kroz otvaranje kanala Ca (kalcijumovih) jona što obezbeđuje nesmetano cirkulisanje i Ca jona i energije tela. To regeneriše kosti, meka tkiva, nerve, krvne sudove i stimuliše zarastanje i oksigenaciju tkiva.

Pod uticajem magneta krv smanjuje svoj viskozitet, jer magnetne sile harmonizuju tok tečnosti, s obzirom da voda čini 66% krvi, a molekuli vode su veliki i dipolarni.

MOLEKUL VODE

U magnetnom polju svi molekuli i atomi se urede i postroje kao dipoli, što obezbeđuje nesmetani tok fluida (krvi i limfe), jer sve teče poređano, poput balvana u vodi, koji nesmetano plove.

Izmereno je da je temperatura tretirane regije povećana za 0,1 stepen C, metabolizam je aktivniji, oksigenacija je bolja, eliminišu se kiseli produkti i ispoljava se umanjenje bola.

Akupunkturni magneti mogu biti različitih prečnika: 3, 6, 12, 15 mm i veći, koji se namenski prave. Ispupčena strana je N (severni) i ona ide na kožu, a ravna je S (južni) pol i ona na koju se zalepi flaster, da bi to stajalo na koži.

Objavljeno u Akupunktura

2 Komentar

1. Branislav

Radite li sve ovo o čemu pišete u nekoj ordinaciji, odnosno kako se možete kontaktirati za zakazivanje konsultantskih razgovora

2. Dragan Dimitrijević

Doktore,
    interesujeme magnetno polje za kukove !
    /koji se magneti koriste, gde kupiti i kako iste grupisati u magnetno polje, gde postaviti ?/
    Hvala unapred.
    Pozdrav.

Ostavite odgovor