Skip to content

NEOPHODNA DOPUNA TEKSTA VEZANA ZA PROMOCIJU KNJIGE

Ažurirano 20. septembar 2022.

Poštovani pratioci bloga,

Otvarajući ovakav način komunikacije, koji je za mene nov, učinio sam neke previde, koji su upravo zbog toga, delom, i razumljivi. Zato je ovo trenutak da se ispravi propust, pa i nepravda, koji sam, bez i trunke malicioznosti, učinio dr Slavici Aranđelović i Udruženju „Quanttes“. Naročito me to peče zbog činjenice, da je Udruženje „Quanttes“ moja prirodna okolina i mesto gde sam doživeo predivne trenutke, afirmaciju, stekao brojne prijatelje i kolege, a sve kroz druženje sa svetom prepunom širine i kreativnosti.

KNjiga trilogija integrativne medicine

Pre svega, propustio sam da naglasim da je na promociji knjige „Trilogija integrativne medicine“, koja se održala 19. maja ove godine u Srpskom Lekarskom Društvu, glavni koordinator i voditelj promocije bila upravo dr Slavica Aranđelović. Pri tome, dr Aranđelović nije propustila, da svima prisutnim (a, bila je prepuna sala) ukaže na svečani trenutak, a to je 150- godišnjica SLD. U to ime je pročitala prigodni tekst, koji su svi propratili sa izuzetnom pažnjom.

promocija knjige trilogija integrativne medicine

Dr Slavica Aranđelović se specijalizovala u oblasti kvantne medicine, ali se sticajem okolnosti sada više bavi medicinskim mendžmentom. Verujem da u oblasti medicinskog prava i realnoj borbi za puno priznanje i uvažavanje brojnih disciplina integrativne medicine od nje nema većeg poznavaoca.

Predstavljajući sebe u prvom tekstu bloga, kao akreditovanog predavača u oblasti akupunkture i fitoterapije, propustio sam da napomenem da je upravo na inicijativu dr Slavice i Udruženja „Quanttes“ došlo do odluke Zdravstvenog Saveta Srbije, u tom smislu.

Svakako da je naš profesionalni odnos harmoničan, jer sam i ja sebe nesebično davao i dajem Udruženju „Quanttes“, usled čega je još manje objašnjiv učinjeni previd. Na edukacijama iz akupunkture i fitoterapije imao sam i imam priliku da se družim i upoznajem sa mlađim svetom koji je veliki generator mojih inicijativa i truda, a što meni, kao nešto starijem, daje izuzetan kvalitet u životu. Druženje sa lepo vaspitanim, otmenim, kreativnim ljudima je redak kvalitet nekome u mojim godinama, tako da je moja zahvalnost dr Slavici i „Quanttesu“ bezgranična, što mi, iskreno da kažem, stvara i osećaj stida zbog nenamerno učinjene nepravde. Znam da će mi dr Aranđelović oprostiti previd, jer me dobro zna, a i razume da smo „Quanttes“ i ja jedno telo-celina.

Uz pozdrav Vama i dr Slavici Aranđelović
Ostajte sa punim poštovanjem
Zoran Nikolić

Objavljeno u Fitoterapija

5 Komentar

 1. Gile

  Bio sam u publici , pri promociji ove dragocene knjige , te mogu iz “ prve ruke “ da svedočim o divnoj , profesionalnoj prezentaciji koja nas još jednom uvodi u divan i tajanstveni svet medicine . Bravo , pre svega , na kompetentnosti autore .

  • Poštovani Gospodine Kostiću,
   Hvala Vam na lepim rečima i pozitivnom komentaru. Prezentacija, da bi bila uspešna, mora da pruža i pozitivne emocije, koje svako od prisutnih treba da oseti i da ih nosi sa zadocvoljstvom. Drago mi je da ste knjigu ocenili kao dragocenu, pa se nadam da ćete i Vi u njoj pronaći poneki red, koji će koristiti i Vama i Vašim bližnjima u smislu, poboljavanja i jačanja zdravstvenog stanja ili ublažavanja nekih tegoba.
   S poštovanjem i uz pozdrav
   Zoran Nikolić

 2. Borislav

  Fantasticni autori i prezentacija kojoj sam prisustvovao. To je bilo dragoceno iskustvo, koje mi je omogucilo da prosirim svoje vidike i cujem puno korisnih stvari. Puno duha, sarma a pre i iznad svega znanja i iskustva sva tri autora. Sama knjiga ima jako vredno stivo prozeto iskustvom potvrdjenom u praksi. Bravo! Zelim vam uspeh i u doglednoj buducnosti nivu zajednicku knjigu.
  Borislav Vujic

  • Gospodine Vujiću,
   U ime svo troje autora zahvaljujem se na lepim rečima i pozitivnom utisku, koji nosite sa prezentacije. I lepo, ako ste osetili duh i šarm, kao dopunu događaja. To često na prezentacijama nije lako postići.
   S poštovanjem i uz pozdrav
   Zoran Nikolić

 3. Milos Dimitrijevic

  Odlicni su komentari gospodina Borislava Vujica i gospodina Gileta Kostica, i eto Prim.Dr. Zoran Nikolic moze da se ponosi svojim vernim i pazljivim pratiocima.

  Pozdrav svima uz naklon i postovanje,

  Arh. Milos Dimitrijevic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *